Hantering av personuppgifter/Samtyckesblankett.

Den 25 maj 2018 trädde den nya dataskyddsförordningen GDPR i kraft.
  Syftet med förordningen är bland annat att reglera hanteringen av personuppgifter och stärka den enskildes integritetsskydd.
  Även personuppgiftshanteringen i bostadsrättsföreningar påverkas av den nya förordningen. Brf Vapensmeden 7 har exempelvis tecknat ett så kallat Personuppgiftsbiträdesavtal med RB Fastighetsägare AB, som förvaltar föreningens medlemsförteckning och lägenhetsförteckning, två register som föreningen enligt lag är skyldig att föra och som innehåller vissa personuppgifter som medlemmar lämnat i samband med att de tecknat upplåtelseavtal eller överlåtelseavtal och beviljats medlemskap i Brf Vapensmeden 7.

Hur GDPR ska tolkas i olika detaljer och vilka krav det ställer på föreningsstyrelser är inte glasklart. Det lär domstolarna få utvisa i en framtid. Föreningen har med e-post skickat ut en blankett där vi framför allt ber om medlemmarnas samtycke att föra register över telefonnummer och e-postadresser. Kontaktuppgifterna använder styrelsen för att kunna tillhandahålla information och för att vid behov kunna komma i kontakt med enskild medlem. Vi begär även samtycke för att kunna använda foton från föreningsevenemang på föreningens hemsida eller i infoblad. Det finns inte stadgat i lagen att föreningen måste hantera dessa personuppgifter. Därför bedömer vi att samtycke från varje enskild medlem bör inhämtas.

Vi ber därför alla medlemmar i Brf Vapensmeden 7 att skriva ut och underteckna samtyckesblanketten, som du kan ladda ner HÄR.  Lämna underskriven blankett  i föreningens brevlåda i uppgång Pontonjärgatan 49. Du kan också scanna ifylld blankett och skicka den digitalt till johan.lundberg(snabel-a)ownit.nu.